Aktiviteterne varierer ud fra borgernes interesser og ønsker, men har alle til formål at skabe glæde og trivsel i hverdagen. 

Aktiviteter

I både botilbuddet samt dagtilbuddet arrangeres der årligt ferie, da vi finder det værdifuldt at skabe ferieoplevelser. Vi har været både på Slettestrand samt dronningens ferieby i Grenå. På disse ferier er oplevelser og hygge i højsædet, den giver borgeren et frisk pust i hverdagen og skaber ferieminder.

Vi fejrer højtider og begivenheder over året. Vi bruger højtiderne som anledning til kreative sysler og over julen breder duften af vaniljekranse sig, mens der i foråret plantes krukker udenfor sådan alle bliver budt pænt velkommen. I det daglige er borgeren engagerede i hverdagens opgaver fx i køkkenet med at klargøre aftensmaden.

På Neurorehabilitering Toftegården bruger vi Møldrups dejlige nærliggende natur til aktive oplevelser udenfor og ikke mindste nydelse. Vi er flittige ude enten på gåben eller på cykel. Vi bruger vores 2 nye elcykler, hvor borgeren enten selv kan hjælpe med at cykle eller nyde en tur på ladcyklen, mens de sidder i kørestol. Cyklerne giver borgeren en unik mulighed for at få frisk luft i ansigtet og se hvordan naturen over året udvikler sig. Vi benytter os af de gode udendørsområder vi har i både Møldrup og i vores nabobyer, områder der giver mulighed for at trække oplevelser og træning ud i det fri.

På Neurorehabilitering Toftegården har borgere med erhvervet hjerneskade mulighed for at komme til Ridefysioterapi som et led af deres rehabiliteringsforløb. Ridningen foregår en gang ugentlig hvor vi kører med stedets bus på en flot tur til Aars, rider en time både inde og ude.

Ridefysioterapi er en form for fysioterapi, hvor heste indgår som behandlingsredskab. Ridefysioterapi anvender de tredimensionelle bevægelser fra hesten under skridtgang som det primære element i behandlingen. Ved hjælp af hestens bevægelsesmønstre trænes borgerens egne bevægelsesmønstre, posturale kontrol (opretholdelse af en ligevægtstilstand, mens man er stationær eller i bevægelse), balance og muskelstyrke.

Effekten af ridefysioterapi ses særligt på balance, gangfunktion, koordination, spasticitet, ligevægtsfornemmelse og kropsholdning. Ridefysioterapi kan desuden anvendes til sansemotorisk og psykomotorisk træning samt til kontraktur forebyggelse- og behandling.

Såfremt behovet er der, udføres Ridefysioterapi efter lægehenvisning, i samarbejde mellem egen fysioterapeut på Neurorehabilitering Toftegården samt Aars Ridefysioterapi.

På Neurorehabilitering Toftegården har borgerne i det faste botilbud, Valmuevej, mulighed for at deltage i holdtræning i varmtvandsbassin. Det er en særlig oplevelse at komme i det varme vand, der fremmer en bedre oplevelse af sin krop. Vi oplever, at træning i vandet skaber stor glæde og små succesoplevelser.

Denne form for træning er en fantastik mulighed for at lave skånsom træning for kredsløb, muskler og led. Vandet giver mulighed for træning af bevægelser der er svære at udføre på jorden og kan give en god følelse af frihed samt give borgeren mod til at forsøge nye øvelser der kan være udfordrende på jorden.

Mens vi er i vandet, trænes balancen, koordinationen, styrken og udholdenheden samt konditionen.

Udover de fysiske træningsfordele ved vandet har træning i varmt vand en positiv effekt på smerter. Varmen fra vandet påvirker kroppens smertesystem og afspænder kroppens muskler. Man kan derfor opleve en umiddelbar smertelindring, når man kommer ned i det varme vand, der gør det muligt at bevæge sig mere frit end ellers.

 

D. 18. maj 2017 åbnede Toftegården dørene for vores nye sansehave, hvor interesserede havde mulighed for at se alle de nye tiltag på Toftegården.

På denne skønne solskinsdag i maj blev den nye have indviet. Snoren blev klippet af Carstens barnebarn - en af NTG's beboere - hvorefter de mange fremmødte kunne gå på opdagelse i alle de spændende sanselige elementer, der nu pryder Toftegården inde såvel som ude.

Borgere i dagtilbuddet har i samarbejde med personale ansøgt fonde om midler til indkøb af nye elcykler. Der kom over tid flere og flere sponsorater ind og i efteråret 2019 blev det en realitet og vi fik 2 nye elcykler - en dobbeltcykel og en ladcykel. Cyklerne blev modtaget med stor begejstring og er flittigt blevet brugt siden.

I maj 2017 stod sansehaven på Toftegården færdig. I haven findes et væld af lyd-, farve- og duftelementer, der stimulerer sanserne. I haven mellem Anemonevej og værkstedet ligger Toftegårdens køkkenhave, hvor borgere i dagtilbuddet selv har bygget plantebokse, som de planter og høster grønt fra samt passer haven.

På den anden side af centeret findes en dejlig park hvor der både er plads til smukke blomster, bænke til siddepauser samt udfordrende balancestrædesten og mulighed for at tage et slag 3-på-stribe.

Himmerlandsstien snor sig flot forbi centeret og giver os nem adgang til den skønne natur samt yderligere byområder der ligger op til et slag petanque eller en hyggelig picnic i madpakkehuset der ligger langs stien.